Så får du kunderna att välja din webbshop genom digital marknadsföring

Shopping cart 6 tips to design it and take your checkouts to the next level 1 300x180 - Så får du kunderna att välja din webbshop genom digital marknadsföring

Om du driver en webbshop som ska sälja elektronik är det viktigt att ge ett seriöst intryck. Du måste även tänka på den digitala marknadsföringen för att dina kunder ska hitta till din butik. Normalt kan man dela upp det i två olika steg. Nummer 1 är att potentiella kunder ska hitta till nätbutiken, nummer 2 att de ska stanna och titta igenom ditt sortiment. Målet är förstås att de ska handla något i slutändan. Vi tittar lite närmare på dessa två steg och vad som är viktigt att tänka på.

Digital marknadsföring och SEO

Om vi människor söker på Google tittar vi normalt endast på de 3-4 första länkarna innan vi går vidare. Därför är det otroligt viktigt att man rankas högt när man driver en webbutik. Det gör du bland annat genom SEO och att ha välskrivet material på hemsidan. Det omfattar allt från välkomstsidan till produktbeskrivningar. Om du inte har tid att göra detta på egen hand kan du ta hjälp av en content writer som skriver materialet åt dig.

Oftast räcker inte enbart detta utan man måste även marknadsföra sig på nätet. Därför är det också viktigt att du känner din målgrupp och vet hur du ska nå ut till dessa. Många använder sig idag av reklamtjänsterna på sociala medier för att nå ut till sin målgrupp. Det inkluderar till exempel Facebook och Instagram. Här kan du även skapa ett konto till butiken och tipsa om aktuella erbjudanden och liknande.

Upprätta en seriös och förtroendeingivande hemsida

Online Shopping03 300x200 - Så får du kunderna att välja din webbshop genom digital marknadsföring

När du har lyckats med din digitala marknadsföring är det också viktigt att tänka på design och funktion på hemsidan. Den ska vara lättöverskådlig och ge ett seriöst intryck. Det är också viktigt att kunderna snabbt och enkelt kan hitta information om leveranstider, betalningsmetoder, returer och annat som hör en webbshop till. Du måste även ha kontaktuppgifter väl synliga på sajten. När man säljer begagnat är det en god idé att berätta vilka säkerhetskontroller som utförs på produkterna och vad man som kund kan förvänta sig. Du bör även skriva om det finns någon garanti och hur de gör vid eventuella problem. Att bygga upp en webbshop kan vara ganska krävande men det finns många företag som kan hjälpa dig med detta. Då ser de också till att du får alla önskade funktioner som du vill ha.